Belgian Resuscitation Council

Je handen kunnen levens redden.

meer over BRC lid worden van BRC

Onder de Hoge Bescherming van H.K.H. Prinses Astrid van België

Woord van de voorzitter

De Belgische reanimatieraad werd gesticht in 2000. Onze belangrijkste doelstelling is het bevorderen en verbeteren van de reanimatietechnieken in de brede zin. BRC wil voor iedereen kwalitatieve acute zorgen toegankelijk maken. Daarvoor richten we ons zowel tot alle betrokken gezondheidswerkers, als ook tot het grote publiek.

Elk jaar krijgen ongeveer 350.000 Europeanen een hartstilstand, buiten het ziekenhuis. Hiervan zijn er 10.000 in België. De gemiddelde overlevingskans op lange termijn varieert op dit ogenblik van 5 tot 10%.

De levensreddende handelingen zijn zo eenvoudig, maar op dit moment krijgt slechts 20% van de slachtoffers cardiopulmonale reanimatie (CPR) door een omstander. Dit verklaart voor een deel waarom minder dan één slachtoffer op tien een hartstilstand overleeft. Daarom is het voor eenieder belangrijk deze levensreddende handelingen te leren, JOUW HANDEN kunnen levens redden !

Dr. Benoit Claessens

ERC Guidelines 2015

EHBO

Website EHBO op school reikt de hand naar EHBO-educatie

Minister Crevits streeft ernaar dat elke jongere een minimum aan kennis en vaardigheden heeft voor levensreddende handelingen. Een nieuwe website www.onderwijs.vlaanderen.be/ehbo-op-school biedt de scholen een leidraad om EHBO-lessen te organiseren. Download persmededeling

Cursus

Volg een cursus reanimatie

Het voornaamste middel van de BRC om de reanimatie in België te promoten en te verbeteren, is het aanbieden van door ERC (European Resuscitation Council) gecertificeerde cursussen: basale reanimatie of gespecialiseerde reanimatie voor zuigelingen, kinderen en volwassenen.

Onze ervaren instructeurs leren u efficiënt te handelen in een levensechte situatie. Er zijn cursussen voor professionele hulpverleners en voor leken-hulpverleners.

ontdek de cursussen